lauantai 29. helmikuuta 2020

Moussaka

Tämä on vähän pelkistetty versio moussakasta johtuen siitä, että en kauppaan lähtiessä katsonut reseptejä ennakkoon. Ostin vain munakoison ja kanajauhelihaa olettaen, että muut aineet löytyvät kotoa. Oikeastaan löytyivätkin, mutta mausteita olisi voinut ehkä vähän lisätä.

En ole koskaan ennen syönyt moussakaa, enkä varsinkaan siis valmistanut sitä. Eräänä iltana kuuntelin puolella korvalla televisiosta ohjelmaa, jossa valmistettiin moussakaa ja kehuttiin kovasti makua.

Munakoisoa olen jokusen kerran valmistanut jauhelihalla täytettynä versiona. Ihan hyvää, voisin sanoa, mutta ei mitenkään erityistä.

Niinpä minulla ei ollut tämänkään reseptin kohdalla suuria odotuksia. Lähinnä ajatus oli, että tästä saisi oivan lounasruoan, jota voisi isommasta satsista aina tarvittavan määrän lämmittää useampanakin päivänä.

Ja tämä versio ei ole minkään valmiin reseptin mukainen, vaan koostettu niistä aineksista mitä kaapista löytyi.

Mutta mitenkäs sitten kävikään! Moussaka maistui NIIN hyvälle, että meinasin jo samana iltana syödä koko padan tyhjäksi. Jo todellakin, maistuu myös uudelleen lämmitettynä.


1 munakoiso (400 g)

Jauhelihakastike

400 g kanajauhelihaa
1 lihafondi
pieni  sipuli
400 g Mutti-tomaattimurskaa
suolaa
sokeria

Juustokastike

3 dl rasvatonta maitoa
0.5 dl vehnäjauhoja
emmental-juustoraastetta
suolaa

päälle juustoraastetta

Munakoison leikkasin puolen sentin viipaleiksi ja ripottelin niille hiukan suolaa.

Ruskistin kanajauhelihan, lisäsin joukkoon muut aineet ja annoin hautua kymmenisen minuuttia. Pieni sokerilisäys tuo tomaatin maun paremmin esille.

Kylmään maitoon sekoitin vehnäjauhot ja kuumensin kiehuvaksi. Annoin kiehua jokusen minuutin, että kastike sakeni. Joukkoon vielä juustoraastetta.

Pyyhin munakoisoviipaleille "itkettyneen" nesteen pois ja ladoin vuokaan vuorotellen viipaleita, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Juustokastiketta oli niukanlaisesti, sitä olisi voinut hyvin olla tupla-annos.

Lopuksi päälle juustoraastetta ja uuniin 200 asteeseen 50 minuutiksi. Puolet ajasta pidin vuoan päällä kantta, ettei pinta ruskistunut liikaa.

Tuoksu oli mahtava, samoin maku.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti