keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Tattarirouhepuuro leivinuunissa

Yllättäen blogini suosituimmat postaukset ovat olleet puuroja. Tai toisaalta eihän sen pitäisi yllättää, sillä itsekin usein tarkistan netistä ennen valmistusta puuroon tarvittavan suurimoiden määrän. Jos tekee erilaisia uunipuuroja harvakseltaan,ei aina muista ulkoa jokaista reseptiä. Toisia suurimoita käytetään litraan nestettä 4 dl ja toisia ehkä vain 1.5 dl.

Puuro onkin mitä parhainta lounasruokaa näinä aikoina kun yhä useampi tekee töitä kotona tai opiskelee etänä korona-viruksen takia. Jos satut omistamaan leivinuunin, ruoka valmistuu jopa aivan itsekseen. Kun puuron laittaa edellisenä päivänä lämmitettyyn uuniin seuraavana aamuna, ei sen valmistumista tarvitse edes vahtia. Puuropata saa rauhassa muhia uunissa noin 100 asteen lämmössä useampiakin tunteja. Nälän tullessa nostetaan vain puuropata pöytään.

Jos kaikki tattariuunipuuro syödään kerralla, rouhetta voi laittaa vähän enemmän. Mutta jos tarkoitus on lämmittää sitä useampana päivänä annoksina -kuten minä usein teen- kannattaa käyttää pienempi määrä rouhetta, koska puuro jäähtyessään sakenee aika reilusti.

Ainekset

n. 1.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta Tattarirouhetta
1 l (kaura)maitoa
0.5-1 tl suolaa

Uunivuoan voitelen ensin rypsiöljyllä (tulee hyviä rasvojakin mukaan). Sitten vain sekoitan ainekset vuoassa, kansi päälle ja uuniin.

Jos on kiire, niin 1.5 tuntiakin riittää reilussa 100 asteessa, mutta vuoan voi antaa olla siellä 3-4 tuntiakin. Ainakin leivinuunissa lämpötila laskee hiljalleen tuntien kuluessa, joten kuivumisen vaaraa ei ole.

Tattarirouhepuuroa ja mansikkakiisseliä


Lisäkkeeksi keitin raikkaan mansikkakiisselin. Kiisselipohjan keitin vedestä, tilkasta punaista mehua ja ripauksesta sokeria, jonka suurustin perunajauhoilla. Tämän kaadoin pakastemansikoiden päälle (paljon mansikoita), jotka sulaessaan antavat kiisselille raikkaan maun ja kiisseli on heti sopivan viileää nautittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti