tiistai 6. maaliskuuta 2018

Gluteeniton Suklaa-Kookoskakku

Sain tammikuussa Virtasalmen Viljatuotteelta mm. TEF-täysjyväjauhoja kokeiluun ja olenkin innostunut testaamaan erilaisia reseptejä näillä jauhoilla.

"Tämä luonnostaan gluteeniton jauho jauhetaan hirssinsukuisen tef-heinän siemenestä ja se on aina täysjyvää. Jauhoseoksessa on runsaasti proteiinia ja kuitua. Näiden lisäksi siinä on kalsiumia, magnesiumia ja rautaa. Jauholla on erinomainen aminohappokoostumus. Maultaan tef on pähkinäinen." Näin kuvailee tuotetta valmistaja itse nettisivuillaan.

Tällä kerralla kehittelin jauhoista suklaakakun, johon ei tosin jauhoja kovin paljoa tarvitse.

Ainekset

 

150 g voita
1 dl kookoshiutaleita
200 g tummaa gluteenitonta suklaata
2 munaa
4 munankeltuaista
1 dl ruokosokeria
3/4 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton tumma TEF-täysjyväjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Voin ja suklaan sulatin ensin kattilassa miedolla lämmöllä ja annoin jäähtyä. Munat, keltuaiset ja sokerin vatkasin hyvin vaahdoksi. Vaahtoon lisäsin keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja voi-suklaaseoksen vuorotellen. Sitten vain voideltuun ja kookoshiutaleilla jauhotettuun 20 cm pyöreään irtopohjavuokaan taikina ja uuniin. Leivinuunissani oli n. 175 astetta ja kakku sai paistua 45 minuuttia.



Kakku paistui hyvin läpikotaisin eli on siis täydellinen kuivakakku, ei kostea sisältä. Kookoksen maku tuntuu hyvin miedosti, joten kookoshiutaleiden määrää voisi lisätä jos pitää kookoksen mausta. Suklaan maku on voimakas ja kakun makuun vaikuttaakin eniten valittu suklaa. Tummia suklaitakin on erivahvuisia, itse pidän eniten vain 60 % kaakaota sisältävistä. Myös eri valmistajien suklaiden maut poikkeavat toisistaan vaikka kaakaopitoisuus olisikin sama. Jos käytät gluteenitonta suklaata se tietysti rajoittaa suklaavalikoimaa.



Pallo jäätelöä  kakkupalan viereen ja kupillinen hyvää kahvia täydentävät makuelämyksen.







 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti