keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Gluteenittomat Suolaiset Muffinit ateriatähteistä

Olen ennenkin maininnut siitä, että minulle ruoan tähteiden pois heittäminen on vaikeaa. Onneksi meillä on koira, jolle voin tarjota osan tähteistä. Mutta esim. perunoita tai perunaruokia koiramme ei ole koskaan oppinut syömään. Ylijääneitä perunoita tai muusia on hyvin harvoin joutunut kompostoriinkin, mutta tänään päätin käyttää taas jämät hyväksi. Aterialta jäi yli pieni kauhallinen muusia ja pari siivua kylmäsavulohta. Koska leivinuunikin oli kuuma, muuntuivat nämä tähteet muffineiksi. Tästä pikku annoksesta ei tullut kuin 4 muffinia, joten ei niiden vuoksi olisi kannattanut edes sähköuunia lämmittää.

Ainekset


50 g perunamuusia
50 g voita
40 g Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton tumma Tef-täysjyväjauhoa
1 tl psylliumia
0.5 tl leivinjauhetta

Täyte


Kylmäsavustettua lohta
Keitetty muna
Tilliä
Juustoraastetta

Taikinan teon aloitin sekoittamalla pehmeään voihin muusin ja kuivat aineet sekoitettuna. Laitoin taikinan puoleksi tunniksi jääkaappiin. Vaikka taikina oli jääkaapissa jähmettynyt, sen kauliminen oli vähän hankalaa taikinan murenevaisuuden takia. Sain kuitenkin kaulittua jonkinlaisen levyn, jonka leikkasin neljään osaan ja tasoittelin taikinapalat voideltuun muffinipeltiin. Sitten vielä päälle lohta, murskattua munaa, tilliä ja juustoraastetta. Muffinit olivat 200 asteen uunissa noin 15 minuuttia.

Vähän kyllä jännitti, irtoavatko muffinit kokonaisina pellistä, koska taikina oli sen verran murenevaa. Mutta jäähdyttyään muffinit irtosivat ilman ongelmia. Pohja oli ihanan mureaa ja Tef-jauhoista tulee mukavan ruskea väri taikinaan. Muffinit tuli syötyä jo iltapalana eikä olisi uskonut syövänsä "tähteitä", niin maukkaita olivat.




2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä pienestäkin määrästä tähteitä saa aina jotakin uutta tehtyä. Eikä aikaakaan kulunut 10 minuuttia enempää itse leipomiseen.

      Poista