tiistai 6. helmikuuta 2018

Gluteeniton Katkarapu-Kinkku Piirakka

Tämä piirakan nimi on vähän harhaanjohtava, sillä ei tässä katkarapuja ja kinkkua sekoiteta yhteen. Piirakasta puolet tehdään katkaraputäytteellä ja toinen puoli kinkkutäytteellä. Olen joskus aiemmin tehnyt samalla periaatteella piirakan kahdesta eri marjasta ja silloin tein pohjataikinasta parin sentin korkuisen "aidan" piirakkapohjan puoliväliin ettei täytteet sekoitu. Näin voi tehdä nytkin, jos haluaa pitää täytteet täysin erillään. Minä en tällä kerralla tehnyt näin tarkkaa erottelua.

Tämä on käytännöllistä silloin, jos et halua syödä samanmakuista piirakkaa montaa päivää. Tai jos et ole varma pitävätkö vieraasi katkaravuista vai kinkusta. Nyt on tarjolla molempia.

Suolan lisäksi täytteessä ei ole muita mausteita, koska yrttituorejuustosta tulee tämän piirakan maku.

Ainekset


60 g      voita
100 g    perunamuusia
1             muna
1 dl         juustoraastetta
1 dl         Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Höyrytetty Tattarihiutaleita
0.5 dl    Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Tumma Tef-täysjyväjauhoja
1 tl         leivinjauhetta
0.5 tl    suolaa

Täyte


2           munaa
50 g     smetanaa
100 g   Philadelphia tuorejuustoa ranskalaiset yrtit
0.75 tl  suolaa
1 dl        juustoraastetta

100 g   katkarapuja
1            keitetty muna
             tilliä
             suolaa

100 g   Poutun savusuikaleita

Taikinan valmistuksessa sekoitin pehmeän voin, muusin ja munan ensin hyvin ja lisäsin joukkoon kuivat aineet keskenään sekoitettuna. Taikinan voi vaivata käsin, mutta lusikalla sekoituskin onnistuu. Levitin tef-jauhoja apuna käyttäen taikinan 26 cm piirasvuoan pohjalle ja sitten uuniin 225 asteeseen 10 minuutiksi esipaistumaan.

Esipaistetun pohjan toiselle puoliskolle levitin savusuikaleet ja toiselle puolelle jäiset katkaravut, hienoksi pilkotun keitetyn munan, tilliä ja ripauksen suolaa. Sen jälkeen kaadoin päälle muut ainekset keskenään hyvin sekoitettuna. Ja takaisin uuniin vielä 30 minuutiksi.



Tämän piirakan pohja on erityisen rapea ja pehmeä. Tämä sopii vaikka ateriaksi salaatin kera, onhan siinä pohjaa myöten käytetty jokapäiväisiä ruoka-aineita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti