sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Gluteenittomat banaanimuffinit

Eräänä päivänä kaupan hyllyllä rahkaa valikoidessani silmiini osui Valion maustettu rahka, makuna Irish cream. Totta kai piti yksi purkki ostaa kokeeksi. Kun kotona olin maistanut ensimmäisen lusikallisen, mieleeni tuli heti, miten hyvää tämä olisi muffinin kuorrutteena.

Koska pöydällä oli sopivasti pari ylikypsää banaania, niin siitäpä kehittyi banaanimuffinin ohje. Tämä ohje soveltuu parhaiten niille, jotka eivät pidä kovin makeista leivonnaisista. Tai vaihtoehtoisesti voit lisätä toisenkin desin sokeria niin halutessasi.

Ainekset


3            munaa
1 dl         sokeria
2.5 dl     Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton tumma Tef-täysjyväjauhoja
1.5 tl       leivinjauhetta
1 tl          psylliumia
0.5 dl    öljyä
3 dl        maustamatonta jogurttia
1 tl          sitruuna-aromia
200 g   banaania

Munat ja sokerin vaahdotin ensin. Sitten lisäsin vaahtoon vuorotellen muusatut banaanit, jauho+leivinjauhe+psylliumseoksen sekä loput muut aineet.

Taikinasta tuli 14 muffinia (täytyy myöntää, että taikinaa tuli maisteltua varmaan yhden muffinin verran, oli se niin hyvää). Leivinuunin mittari näytti 250 astetta kun laitoin muffinipellin uuniin ja paistoin 15 minuuttia. Sähköuunissa varmaan 200 astetta riittää, paistoaika ehkä vähän pidempi.

Käytin paperisia vuokia muffinipellissä ja muffinit saivat rauhassa jäähtyä seuraavaan päivään, jolloin paperivuoat irtosivat hienosti. Sitten vielä päälle Irish cream-rahkaa kuorrutteeksi ja pakastekuivattua vadelmaa koristeeksi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti