perjantai 11. toukokuuta 2018

Vhh, Gluteeniton Meetvurstipiirakka

Kolmisen viikkoa sitten tein ensimmäisen kerran vähähiilarista piirakkaa ja se oli niin hyvää, että nyt piti leipoa uudelleen erilaisella täytteellä. Pohja on mielestäni onnistunut ja sopii erilaisiin suolaisiin täytteisiin, vaikka ei hiilareita ajattelisikaan. Ja täytteitähän voi tähän tietysti laittaa vaikka minkälaisia, vain mielikuvitus on rajana.

Pohjan ohjeen löydät täältä.

Täyte


200 g ruohosipulituorejuustoa
2 munaa
0.5 dl kuohukermaa
0.5 dl pippurikermaa 15 %
80 g meetvurstisuikaleita
Emmental juustoraastetta

10 minuuttia esipaistetun pohjan päälle laitoin meetvurstisuikaleet ja muut aineet sekoitettuna juustoraastetta lukuunottamatta. Sitä ripottelin täytteen pinnalle ehkä vajaan desin verran. Suolaa en täytteeseen lisännyt, koska meetvurstissa on suolaa jo riittävästi.

Paistoin vielä piirakkaa 30 minuuttia 225 asteessa leivinuunissa. Lämpötila oli ehkä vähän reilu 225 astetta ja minusta pohjataikinan juusto sai näin korkeammassa lämpötilassa paistettuna mukavan paahteisen maun.


Tämä suolaisten piirakoiden kuvaaminen on hankalaa kun ne kaikki näyttävät melko samanlaisilta. Kunpa mukaan saisi vielä tuoksun ja maun.
 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti