lauantai 5. toukokuuta 2018

Gluteeniton Kääretorttu vaniljaisella täytteellä

Yleensä olen gluteenittomat kääretortut leiponut perunajauhoja käyttäen ja hyviä niistä on tullut. Kuitenkin, jos marjaisa täyte on ollut kosteaa, koko kääretorttu on seuraavana päivänä kostunut liiaksikin ja "lässähtänyt". Normaalisti ne on kyllä syöty samana päivänä, mutta joskus olisi kiva vaikka juhlia tai vieraita varten leipoa kääretorttu jo etukäteen.

Toinen syy miksi lähdin uutta reseptiä kokeilemaan on se, että olen huomannut miten eri jauhovalinnoilla saa vanhasta tutusta leivonnaisesta ihen erilaisen version. Siis vain vaihtamalla jauhot, ei muuta.

Nyt otin testaukseen tumman jauhoseoksen ja tulos olikin positiivinen yllätys. Täyte ei nyt ollut mitenkään erityisen kostea ja sekin vaikutti varmaan siihen, että kääretorttu säilytti rakenteensa hyvin pidempäänkin. Kokeilin myös pakastaa osan siitä ja pakasteesta otettunakin sen rakenne oli ihan entisellään. Ja rakennehan tässä kääretortussa on ihanan rouheinen.

Ainekset


3 munaa
0.5 dl ruokosokeria
1.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton tumma jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Munat ja sokerin vaahdotin ja lisäsin kuivat aineet. Sitten vain levitys uunipellille leivinpaperin päälle. Paistoin pohjaa leivinuunissa 225 asteessa 8 minuuttia.

Täyte


2.5 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
200g lakkatuorejuustoa


Vaahdotettuun vaniljakastikkeeseen lisäsin tuorejuuston. Tuorejuustossa minusta lakka ei juurikaan maistunut, mutta vaahtoon lisättynä maku ehkä vähän parani. Ehkä vanilja voimisti lakan makua.

Paistetun pohjan kumosin leivinpaperin päälle. Koska levyn päädyt olivat ohuemmat ja kovemmat, leikkasin päädyistä muutaman sentin pois. Kääretortun päädyt tulivat näin tasaisemmiksi ja kovempi päätyosa ei olisi rullautunut kovin nätisti.

Puolet täytteestä levitin pohjalle ennen rullausta ja toisen puolen pursotin valmiin tortun päälle.

Ai että oli hyvää. Täytteessä olisi voinut olla lakkahilloa myös. Täytyy kokeilla sitä versiota ensi kerralla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti