sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Gluteenittomat Tattarikeksit

Jo jonkin aikaa mielessä on pyörinyt varsinainen retroleivonnainen eli kauralastut. Niitä tuli vuosikymmeniä sitten leivottua usein. Niihin kun ei tarvinnut kovin erikoisia aineksia, eikä leipominenkaan kauaa kestänyt.

Ajatus on ollut käyttää kaurahiutaleiden sijaan nyt tattarihiutaleita. Koostumukseltaan nämä ovat vähän erilaisia kuin vanhan ajan kauralastut, mutta maultaan ainakin yhtä hyviä. Rusinoiden ansiosta tuntuu kuin söisi pientä, maukasta myslipatukkaa. Koska makeutuksena on myös rusinoita, aioin seuraavalla kerralla kokeilla pienempää sokerimäärää. Uskon, että puoli desiäkin olisi jo riittävä minun makuuni.

Ainekset


125 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
1 dl rusinoita
3/4 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
4 dl tattarihiutaleita
1 tl soodaa
0.5 dl kermaviiliä
0.5 dl piimää

Kuivat aineet sekoitin  keskenään ja lisäsin voisulan. Sen jälkeen joukkoon vielä sooda-kermaviili-piimäsekoitus.

Taikinasta laitoin pellille noin puolen ruokalusikallisen kokoisia nokareita, jotka painelin litteämmiksi haarukalla. Keksejä tulee 25-30 kpl.

Paistoin 2 pellillistä kiertoilmauunissa 175 asteessa yhtä aikaa. Puolessa välissä paistoaikaa pudotin lämmön 150 asteeseen. Kokonaispaistoaika 14 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti