keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Gluteeniton Syksyinen Juustokakku

Mitä Sinulle tulee mieleen syksyn mauista? Marjoja, sieniä, juureksia ja tiettyjä mausteita ehkä?

Päätin nimittäin tehdä kerrankin kakun, johon laittaisin mahdollisimman paljon syksyisiä makuja. Juuri niitä makuja, jotka minä liitän syksyyn. Ja aika monta niitä yhteen kakkuun mahtuikin: porkkana, puolukka, marja-aronia, luumu, kaneli ja rommi. Mielestäni varsinkin kaneli ja rommi antavat itsessään jo tumman sävyn kakkuun, joten päätin valita jauhoiksi myös jotakin tummaa ja tavallisen sokerin sijaan käytin fariinisokeria.

Juustokakkujen pohja on yleensä matala ja täyte runsas. Nyt valitsin sen sijaan fifty-fifty version eli pohja ja täyte saavat olla yhtä paksuja. Jauhoina on tummia Tef-jauhoja, mutta jos et pidä niiden mausta, voit toki käyttää vaaleita jauhoja.

Tämä kakku ei ole todellakaan mikään överimakeiden ystäville tarkoitettu. Sokerin määrä on mahdollisimman pieni, mutta sokeriahan voi jokainen lisätä makunsa mukaan.

Ainekset

2 munaa
0.75 dl fariinisokeria
1 ml rommiaromia
150 g porkkanaraastetta
0.5 dl rypsiöljyä
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen tummaa gluteenitonta Tef-jauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Munat ja sokerin vaahdotin. Vaahtoon lisäsin aromin, raasteen ja öljyn. Lopuksi vielä kuivat aineet. Porkkanaraasteeni on hyvin kuivaa, koska se on mehupuristimesta tulevaa murskaa. Jos siis raaste on hyvin kosteaa, jauhoja täytyy ehkä vähän lisätä. Irtopohjavuoassa paistoin leivinuunissa kakkupohjaa puolisen tuntia vajaassa 200 asteessa.

Jäähtyneen kakkupohjan laitoin takaisin pestyyn irtopohjavuokaan, jonka pohjalla oli leivinpaperi. Kostutin pohjaa kevyesti mehulla.

Täyte


2 dl kuohukermaa
2 dl maustettua luumu-kanelirahkaa
100 g vaniljatuorejuustoa
3 tl vaniljasokeria
5 liivatetta

Vaahdotettuun kermaan lisäsin muut aineet, liivatteet pieneen vesitilkkaan liuotettuna.  Sitten vain täyte pohjan päälle ja jääkaappiin yön yli. Tällä liivatemäärällä täytteestä ei tule liian kovaa, mutta kuitenkin hyvin leikattavaa.

Ai, että mistä tuli ne puolukan ja marja-aronian maut? Kakkupohjan kostutin puolukkamehulla ja kakun koristelin syksyllä keittämälläni puolukka-marja-aroniahyytelöllä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti