torstai 1. marraskuuta 2018

Gluteeniton Raejuustopannari

Viime kesänä innostuin taas vuosien tai oikeastaan vuosikymmenten jälkeen tekemään pannaria, ohjeeni peruspannarista tässä.

Paistoinkin pannaria monet kerrat sekä vieraille että omaan herkutteluun. Mutta niinkuin monesti ennenkin, kun resepti käy jo tutuksi, rupean miettimään, miten sitä voisi tuunata vähän erilaiseksi. Tutkailin erilaisia reseptejä ja sitten innostuinkin tästä versiosta, johon ei jauhoja tarvita ollenkaan. Siis jos psylliumia ei lasketa jauhoiksi.

Lisäksi tämä versio on superterveellinen, varsinkin jos sen nauttii tuoreiden tai pakastemarjojen kanssa. Olen tätä tarjonnut myös vieraille, ja aina kaikki on tullut syötyä viimeistä palaa myöten. Vähän litteämpi tämä on rakenteeltaan verrattuna peruspannariin, mutta ihanan pehmeää.

Reseptiä voi tuunata vaikka minkälaisilla mausteilla makunsa mukaan. Erilaisia aromiaineksia olen kokeillut, samoin esim. kaneli tai kardemumma sopii tähän hyvin.

Ainekset

6 munaa
400 g raejuustoa
2 rkl voisulaa
2 ml appelsiiniaromia
1 rkl vaniljasokeria
1.5 tl leivinjauhetta
3.5 rkl psylliumia
0.5-1 tl suolaa


Yksinkertaisimmillaan vain kaikki ainekset sekoitetaan. Olen kokeillut myös vaahdottaa ensin munat ennen muiden aineiden lisäämistä. Näin pannari on vähän kuohkeampaa, mutta ero ei ole kovin suuri.

Käytän raejuustona Milbonan raejuustoa, joka on hyvin hienorakeista.

Kun seoksen kaataa uunipellille kannattaa antaa sen turvota vielä viitisen minuuttia ennen uuniin laittoa. Eka kerralla annoin taikinan turvota sekoituskulhossa, mutta kiinteänä se oli vaikeampi levittää pellille.

200 asteisessa leivinuunissa paistoin pannaria 18 minuuttia kääntäen paiston aikana kerran pellin toisinpäin.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti