maanantai 19. marraskuuta 2018

Gluteenittomat Joulumuffinit

Jouluvalmistelut tuntuvat alkavan joka vuosi aina vain aikaisemmin. Tuskin lokakuu oli alkanut, kun jo kauppojen hyllyt alkoivat täyttyä joulutavaroista.  Lokakuun lopulla oli tosin meillä täällä Etelä-Savossa viikon lumi maassa ja ihanan valkoista, melkein kuin joulutunnelmaa. Kun vielä tulet räiskyivät leivinuunissa, oli vaikea uskoa, että menossa oli vasta lokakuu.

No, tänään minäkin tein ensimmäisen myönnytyksen lähestyvälle joululle ja kaivoin joulumausteet esiin. Tällä kerralla niistä valmistuivat muffinit, jotka ovat mukava vaihtoehto kuivakakuille; helppoja tarjota ja sopivat hyvin pakastettaviksi.

Ainekset

1 dl tummaa rommia
2 dl kuivattuja hedelmiä

200 g voita
1.5 dl fariinisokeria
2 munaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0.5 tl kanelia
0.5 tl neilikkaa
0.5 tl inkivääriä

Kuivattuina hedelminä käytin pilkottuja coctail-kirsikoita, hillottuja appelsiininkuoripaloja ja rusinoita. Laitoin ne pehmenemään rommiin muutamaksi tunniksi. Mehu käy myös nesteeksi rommin sijaan.

Voin ja sokerin vaahdotin, lisäsin munat ja keskenään sekoitetut kuiva-aineet. Lopuksi taikinan joukkoon vielä kuivahedelmät ja liotusrommi.

Taikinan jaoin 12 muffinivuokaan ja paistoin leivinuunissa 225 asteessa 15 minuuttia. Ihanan tuoksuvia ja mehukkaita. Kannattaa kokeilla jos pidät tumman rommin mausta.







Näin mahtavat talvimaisemat meillä oli 26.10.2018







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti