torstai 14. marraskuuta 2019

Suklaa-Kaura-uunipuuro

Tämä on nyt sellainen puuro, jota ei edes kaurapuuroon täysin kyllästynytkään pysty vastustamaan. Maistuu varmasti kaiken ikäisille suklaan ystäville.

Olen aiemmin postannut reseptin Kokonainen kauraryyni uunipuuro, joka löytyy täältä. Tästä reseptistä onkin yllättäen tullut koko blogini suosituin resepti.

Sattumalta törmäsin kaupassa Laihian Maltaan valmistamaan kaakaon makuiseen Makukauraan, jota ostin pari pussia. Mieleeni tuli heti käyttää tätä lisänä aikaisempaan reseptiini ja lopputulos yllätti minut täysin. En ehkä ollut odottanut näin täydellistä suklaan makuista puuroa. Mitään sokerilisiä tähän puuroon ei tarvita, mutta silti se on täyteläisen makeaa. Makukauravalmisteessa vähän lisättyä sokeria, joten koko puuromäärään nähden melko pieni osuus.

Tätä herkkua on ihana nauttia kiireettömänä viikonloppuna aamupalaksi tai välipalaksi milloin vain. Maistuu sekä kylmänä että lämpimänä.

Jos lasketaan, että tästä litran puuromäärästä riittää neljään annokseen, niin saadaan yhden annoksen proteiinipitoisuudeksi noin 6 g ja saman verran annos sisältää kuitua. Puuroannoksen kylkeen vielä marjoja, niin tulee vitamiinitkin samalla kertaa.

Ainekset

1. 5 dl kokonaisia kauraryynejä
1 dl kaakaon makuista Makukauraa
1 l kaurajuomaa
0.5-1 tl suolaa

rypsiöljyä

Voitelin uunivuoan kevyesti öljyllä ja sekoitin siinä kaikki puuron ainekset. Vuoan laitoin edellisenä päivänä lämmittämääni leivinuuniin, jossa oli noin 115 astetta vielä. Vuoka sai olla siellä 5 tuntia, sekoittelin sitä kerran paiston puolivälissä.

Uunipuuron voi paistaa korkeammassakin lämpötilassa, mutta mielestäni pitkä haudutus tuo siihen vielä lisämakua.

Kauraryyneinä käytin Rutalahden Myllyn kauraryynejä, jotka ovat kuin kuorittuja kokonaisia jyviä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti