lauantai 23. marraskuuta 2019

Välipalapatukat

Aina silloin tällöin tulee tilanne, jolloin olisi kiva napata jokin hyvä patukka nopeaan nälkään. Proteiinipatukoita olen joskus ostanut, mutta en ole niiden makuun mieltynyt. Suklaapatukoita tai karkkia en nykyisin osta enää ollenkaan. Valmiit myslipatukat tai välipalapatukat ovat olleet käytössä toisinaan, mutta niistäkin löytyy ehkä liikaakin sokeria minun makuuni.

Näistä mietteistä nousikin ajatus valmistaa itse patukoita lempiraaka-aineistani. Ja kerran näitä patukoita maistettuani ei ole enää paluuta valmispatukoihin.

Raaka-aineita voi valita vaikka sen mukaan mitä kaapista löytyy. Proteiinilähteitä voi vaihdella, samoin kuin käytettäviä puurohiutaleita. Puurohiutaleita voi laittaa enemmänkin, sillä niistä tulee lisää massaa. Makeutuksenkin voi säätää omaan makuunsa sopivaksi: kuivattuja hedelmiä tai marjoja, rusinoita, hunajaa, siirappia tms.

Valmistus on nopeaa. Ainekset vain sekoitetaan ja paistetaan isompana levynä tai pienempinä patukoina.

Hippu härkäpapuhiutaleisiin törmäsin nettisivuilla ja tilasin niitä pari pussia kokeeksi verkkokaupasta kun en niitä lähikaupoista löytänyt.

Ainekset

1 dl kaurahiutaleita
1 dl Hippu härkäpapuhiutaleita
0.5 dl sesamin siemeniä
0.5 dl auringonkukan siemeniä
1 dl kookoshiutaleita
0.5-1 dl rusinoita silputtuna
50-100 g kuivattua taatelia silputtuna
1 dl cashew-pähkinöitä murskattuna
1/4 tl suolaa
2 munan valkuaista
1 dl vettä

Kaikki ainekset vain sekoitin keskenään. Rusinat silppusin, jotta ne pienempinä paloina levittyvät tasaisemmin patukoihin.

Puolet massasta levitin 10 x 20 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja painelin litteäksi.

Toiseen puoleen massasta sekoitin vielä 0.5 dl kaakao Makukauraa ja 0.5 dl vettä. Näistä tulee suklaan makuisia patukoita. Tämän massan muotoilin kostein käsin patukoiden ja pyöreiden keksien muotoisiksi.

Molemmat taikinat paistoin leivinuunissa noin 200 asteessa viitisentoista minuuttia.

Patukat ovat pehmeitä paiston jälkeen. Niitä voi silloin leikellä haluamaansa muotoon. Jäähtyessään ja säilytyksen aikana ne kovettuvat lisää. Siis jos ne ehtivät säilymään pitempään. Tuppaavat menemään parempiin suihin jo tuoreeltaan.

Patukoita voi vielä koristella erilaisilla sulatetuilla suklailla.






Kätevät heti käyttövalmiit härkäpapuhiutaleet



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti