tiistai 24. joulukuuta 2019

Porkkana-Härkäpapupihvit

 Yhteistyössä mukana Vihreä Härkä

Jouluaattoaamun rauha. Kaikki on valmista ja nyt vain nautitaan valkeasta joulusta. Kylmenevää ja vielä lisää lumisadetta on luvassa huomenna, pääsee aloittamaan jo talven hiihtokauden.

Aamupalana suklaa-kaurapuuroa ja vastapaistettuja joulutorttuja. Puuro hautui yön yli leivinuunissa ja tortut leivoin eilen valmiiksi jääkaappiin. Aamuulla laitoin vain pellillisen torttuja uuniin paistumaan. Torttuihin käytin mansikka-marmeladia vaihteeksi luumun sijaan. Kesäisen raikasta.

Viikonloppunakin keitin uuniriisipuuron seuraksi mansikkakiisseliä ja tulikin jo tunne, että "No, onkos tullut kesä nyt talven keskelle".

Ainoa, joka odottaa malttamattomana jotakin tapahtuvaksi taitaa tänään olla koiramme. Pitkä lenkki lumisessa maisemassa vielä tekemättä. Koiramme suurin intohimo on juosta metsässä hangessa kahlaten keppiä noutamassa.

Tänä vuonna teen porkkanalaatikon vaihtoehdoksi porkkanapihvejä, joissa on reilusti härkäpapurouhetta. Nämä pihvit maistuvat parhailta juuri paistettuna, voissa tietenkin. Mutta kun niitä paistaa kerralla isomman annoksen maistuvat myös kylminä tai mikrossa lämmitettyinä.

Lisäksi teen lopusta kermaviilistä kastikkeen, johon lisään valmista kurkkusipulisalaattia, hunajaa, suolaa ja sitruunamehua.

Annoksesta tulee noin 18 pientä pihviä.

Ainekset

200 g porkkanaraastetta
2 dl Vihreä Härkä härkäpapurouhetta
1 kanaliemikuutio
1/2 sipulia
1 dl kermaviiliä
0.5 dl kuohukermaa
2 munaa
0.5 dl härkäpapujauhoa
0.5 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria
100 g aurinkokuivattua tomaattia öljyyn säilöttynä

Keitin härkäpapurouhetta kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Tarkoitus oli kaataa ylimääräinen vesi pois keiton jälkeen, mutta se olikin imeytynyt kaikki ruoheeseen.

Sipulia kuullotin keveysti öljyssä (tähän käytin aurinkokuivatun tomaatin säilöntäöljyä).

Tämän jälkeen sekoitin vain kaikki taikinan aineet sekaisin ja annoin sen turvota puolisen tuntia.

Jauhona käytin Vihreä Härkä härkäpapujauhoa, joka on 100 % härkäpapua. Muutkin jauhot varmasti sopivat kiinteyttämään seosta.

En omista lettupannua, joten paistoin isommalla paistinpannulla lettusia, joissa oli reilu ruokalusikallinen seosta. Miedolla lämmöllä kauniin ruskeaksi molemmin puolin.

Aluksi kannattaa tehdä yksi koelettu jotta seos on sopivan kiinteää. Liian pehmeä seos hajoaa ikävästi lettua käännettäessä.

Seoksesta voi myös tehdä laatikon lisäämällä seokseen vähän kermaa tai vähentämällä jauhon määrää. Tämänkin version olen testannut silloin kun aikaa ei ole lettujen paistamiseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti