sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Vihannes-Härkäpapupaistos

 Yhteistyössä mukana Vihreä Härkä
 

Olen jo pidemmän aikaa yrittänyt lisätä ruokavalioon kasviproteiinilähteitä enemmän, mutta huonohkolla menestyksellä. Joko en muista edes ostaa niitä tai sitten en vain keksi minkälaiseen ruokaan niitä laittaisin.

Nyt olen kuitenkin onnistunut ujuttamaan härkäpapurouhetta jo useampaankin ruokaan. Oikeastaan se on aika helppoa, sillä rouhe on itsessään neutraalin makuista ja sillä voi jatkaa vaikka kasvispihvitaikinaa tai lisätä erilaisiin vuokaruokiin lihan asemasta tai sen lisäksi.

Nyt kun käyn kaupassa pandemian takia entistä harvemmin ja ostan kerralla isompia määriä, saan olla myös entistä tarkempi, ettei ruokahävikki lisäänny. Tämänkin paistoksen ohje lähti siitä, että makaronilaatikkoa varten olin keittänyt liikaa kaurapastaa ja sitä jäi yli. Samoin porkkanaraaste oli tehty jo joitakin päiviä sitten ja oli vähän kiire käyttää sekin pois.

Tällainen paistos toimii minulla näppäränä lounasruokana. Sen voi pakastaa kerta-annoksina ja lämmittää nopeasti tarvittaessa. Samassa annoksessa on sekä kasvikset että proteiini.

Vihreä Härkä Härkäpapurouheesta olen aiemmin postannut reseptin Porkkana-Härkäpapupihvit, joiden reseptin löydät täältä.

Ainekset

3 dl keitettyä pastaa
2 dl porkkanaraastetta
1 dl pakastepinaattia
1 pieni sipuli
0.5 dl Vihreä Härkä Härkäpapurouhetta (mitattu ennen keittämistä)

2 munaa
4 dl maitoa
1 dl pippuriruokakermaa
1 tl suolaa

Härkäpapurouhetta keitin ensin noin 15 minuuttia. Keitinveteen voi lisätä kasvisliemikuution, jolloin munamaidon suolamäärää voi pienentää. Sipulin freesasin kevyesti.

Pastan, raasteen, pinaatin, sipulin ja keitetyn rouheen sekoitin sekaisin uunivuokaan ja lisäsin päälle muna-kerma-maitoseoksen.

Paistos sai olla 200 asteen uunissa puolisen tuntia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti