perjantai 3. huhtikuuta 2020

Mämmiä taas

Pari vuotta sitten postasin blogiini oman mämmireseptini, sen löydät täältä.

Tämä on nyt jo neljäs vuosi kun itse teen mämmiä. Ja tänä keväänä olen sitä tehnyt jo kahdesti. Jälkimmäisellä kerralla mämmimaltaita ei ollut riittävästi enää pussin pohjalla kokonaiseen annokseen, joten siihen käytin vain 1.1 litraa vettä ja suhteutin muut ainekset vesimäärän mukaan. Siitäkin määrästä tuli 2 isompaa alumiinivuoallista mämmiä. Kilon pussista maltaita tekee useamman vuoden mämmiä, joten itse tehtynä tämä (jälki)ruoka tulee hyvin edulliseksi.

Blogissani olen huomannut, että nyt etsitään tavallista innokkaammin reseptejä netistä, sillä keittiössä vietetään tavallista enemmän aikaa korona-viruksen takia.

Nyt onkin oiva tilaisuus testata tämän perinneherkun valmistusta. Onnistuu hyvin myös sähköuunissa. Massan kannattaa antaa imeltyä ajan kanssa reilusti, jolloin lisäsokeria ei enää tarvita. Ohjeessa olevan siirapin määrää voi maistelemalla säätää pienemmäksi. Olen kantapään kautta oppinut, että pomeranssinkuorta kannattaa mieluummin käyttää liian vähän kuin liikaa. Liian suuri määrä nimittäin antaa hieman kitkerän maun.

Jos paiston jälkeen tuntuu siltä, että mämmin pinta on kovettunut liikaa, se kyllä pehmenee jääkaappisäilytyksessä parissa päivässä. Ja pari päivää mämmin kannattaakin antaa olla kylmässä ennen nauttimista, silloin se on parhaimmillaan.

Nykyinen suosikkini kasvismaidoissa on kauramaito, jota käytän myös mämmin lisukkeena.

Viikonloppuna vain hommiin ja pääsiäisenä pöydästä löytyy itse tehtyä herkkua!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti