sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Gluteeniton Tumma Rieska

Tätä leipäohjetta en alunperin suunnitellut julkaistavaksi, koska tarkoitus oli vain leipoa jotakin leipää nopeasti iltapalaksi kun leivinuuni oli sopivasti kuuma. Taikinaan valikoituivat sillä hetkellä kaapista löytyvät raaka-aineet.

Kun otin leivät pois uunista, yllätyin niiden ulkonäöstä. Leivät olivat väriltään aivan kuin suklaakakkua ja viipaletta leikatessani huomasin, että rakennekin on kakkumaisen pehmeä. Koska TEF-jauho on pähkinäisen makuista, leivät tuoksuivatkin lämpiminä miedosti pähkinäisiltä.

Ainekset


2 dl perunamuusia
2 munaa
1 dl piimää
1 tl suolaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton tumma TEF-täysjyväjauhoa
3/4 tl leivinjauhetta
1 rkl psylliumia

Taikina on löysä, joten sen pystyy sekoittamaan vaikka lusikalla. Jauhoihin sekoitin leivinjauheen ja psylliumin ja sitten vain kaikki aineet sekaisin.

Paistopellille muotoilin 2 rieskaa noin 15 cm halkaisijaltaan. Ihan vain lusikan avulla tasoittelin taikinan rieskan mallisiksi.

Leivinuunissa 225 asteen lämmössä rieskat paistuivat 20 minuuttia. Leivinuunin lämpö on kyllä jotenkin erilaista, sillä luulen, että sähköuunissa samassa lämmössä rieskat paistuisivat paljon nopeammin.

Nämä leivinjauheella kohotetut rieskat ovat todellista pikaruokaa ja aivan parhaimmilta ne maistuvatkin heti tuoreen lämpiminä.






2 kommenttia:

  1. Hei! Mahtavaa, että tulin kurkkaamaan blogiasi tuon gluteenittoman houkuttelemana. Kivoja reseptejä, jään seuraamaan jatkoa!

    Hyvää pääsiäistä, vielähän sitä riittää :)

    VastaaPoista
  2. Hei, tervetuloa lukijaksi. Gluteenittomia jauhoseoksia on todella paljon ja niillä on helppo korvata vehnäjauhot. Kannattaa kokeilla.

    Hyvää loppupääsiäistä myös sinulle!

    VastaaPoista