maanantai 27. marraskuuta 2017

Kokonainen kauraryyni uunipuuro

Kun ensimmäisen kerran ostin Rutalahden Myllyn kokonaisia kauraryynejä kuvittelin mielessäni niiden olevan ehkä isojen kaurahiutaleiden näköisiä. Kotona pussia avatessani hämmästyinkin, että ne olivat kauranjyvän näköisiä. Päätin kuitenkin kokeilla puuron hauduttamista niistä. Aluksi käytin nesteenä vettä ja tulihan siitäkin ihan syötävää puuroa. Mutta kun vaihdon nesteeksi kauramaidon sainkin jo todellista herkkupuuroa.



Kokeile myös tämän puuron suklaista versiota, jonka ohjeen läydät täältä.

Ainekset


1 litra     kauramaitoa
2 dl       kokonaisia kauraryynejä
0.5-1 tl  suolaa

Puuro on hyvä hauduttaa miedossa lämmössä. Itse laitan sen leivinuuniin uunin lämmitystä seuraavan päivän aamuna. Lämpötila on silloin 100-150 astetta ja puuro voi olla siellä jopa 6-8 tuntia. Välillä voi pari kertaa sekoitella.

Tavallinen maito nesteenä sopii myös, mutta minusta kaurajuomaa käyttämällä siitä saa kauraisemman makuista ja makeampaa. Nautin puuroni marjojen ja soijajuoman kanssa. Tätä puuroa ei voi mitenkään verrata aamukiireessä pikakaurahiutaleista pari minuuttia keitettyyn puuroon. Kannattaa kokeilla vaikka et muuten kaurapuurosta pitäisikään.




Tänään sattumoisin olikin netissä MTV:n sivuilla juttu pikapuuroaineksista. Siinä kehoitettiin huomioimaan monien pikapuurojen suuret suola- ja sokeripitoisuudet. Lisäksi näiden tuotteiden kilohinnat ovat moninkertaiset tavallisiin puuroaineksiin verrattuna. Itse tehdyssä uunipuurossa voit itse säätää suola- ja sokerimäärät. Ja itse puuron valmistus on vaivatonta kun uuni hoitaa "homman" itsekseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti