lauantai 4. marraskuuta 2017

Mehupuristin Wilfa SJ-150A

                                                                                                             Tuotearvostelu


Hedelmät ja marjat ovat minulle aina maistuneet, mutta vihannekset ei niinkään. Tuppasi jäämään melko yksipuoliseksi; porkkanaraastetta ja höyrytettyä parsakaalia. Yritin lisätä kasviksia, mutta ruokavalioon ei tuntunut mahtuvan niitä lisää ja toisaalta runsaampi määrä turvotti turhankin paljon. Vihannesten vitamiinit ja kivennäisaineet kuitenkin houkuttelivat ja niinpä eräänä päivänä nettiä selatessani tuntuikin, että nyt löytyi ratkaisu.

Luin erilaisista vihannes-shoteista ja menulingoista. Ja seuraavana päivänä, joka onneksi oli maanantai, olikin jo marssittava kodinkoneliikkeeseen. Myyjä vaikutti asiaa tuntevalta ja vakuutti minulle, että mehulinkoa parempi vaihtoehto on mehupuristin. Se kuulemma tuottaa enemmän mehua.

Niinpä sitten marssin ulos myymälästä mukanani Wilfa-mehupuristin, joka maksoi tosin melkein tuplaten sen verran kuin mitä olin ajatellut laitteeseen investoida. Mutta kuukauden käytön jälkeen voin edelleen vakuuttaa etten ole hankintaani katunut hetkeäkään. Mehupuristimeen voi käytännössä katsoen laittaa mitä vain: kaikki marjat ja hedelmät, yrtit ja salaatit, porkkanat ja punajuuret. 

Esim. omenista ja appelsiineista yli jäävä murske on niin kuivaa ja lähes pelkkää kuoriosaa (omenat), ettei sille ole mitään käyttöä. Mutta porkkanoista ja punajuurista jäävä murske on erittäin käyttökelpoista. Se soveltuu monenlaiseen leivontaan ja ruoan laittoon. Varmaan reseptejä niistäkin tulee jatkossa. Lisäksi mehun joukkoon tulee myös hedelmälihaa, joten se on kuitupitoisempaa kuin kaupan mehut. Ja taatusti lisäaineetonta.

Tänään tein "perusmehua". Pesin luomuappelsiinin ja raastoin siitä kevyesti kuorta, jonka laitoin pakastimeen odottamaan sopivaa leivontapäivää. Kuorin appelsiinin ja työnsin sen paloina mehupuristimeen. Perään 400 g kuorittuja porkkanoita. Ja ta-daa, hetkessä sain 2.5 dl ihanaa mehua. Ja lisäksi saman verran porkkanamursketta, jota voi syödä sellaisenaan tai jatkojalostaa edelleen.

Ja mikä parasta tässä mehujen valmistuksessa: puristin on todella yksinkertainen koota, purkaa ja pestä. Kaikki käy kädenkäänteessä.
Mehupuristin aina valmiina pöydällä käyttöä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti