perjantai 17. marraskuuta 2017

Porkkanakakkuleivokset

                                                         



Aamupäivän pitkillä koiralenkeillä suunnittelen useasti loppupäivän tekemisiä. Harkitsin tänään leipovani jotakin iltapäiväkahvin kanssa, mutta sitten muistin, että minulla on edelleen pakastimessa puolikas aiemmin tekemästäni porkkanakakusta. Jospa jalostaisi siitä leivoksia periaatteella "otetaan mitä kaapista löytyy".

Annoin kakun sulaa parikymmentä minuuttia pöydällä ja halkaisin sen kahtia hieman kohmeisena. Huokoinen kakku leikkaantuu siistimmin ja murenematta kohmeisena. Puolen tunnin päästä kostutin puolikkaat vastapuristetulla appelsiinimehulla. Harkitsin myös kostutusta rommilla, olisi varmaan toiminut hyvin sekin.

Väliin laitoin syksyllä tekemääni hilloa, jossa oli 1/3 marja-aroniaa, 1/3 omenaa ja 1/3 puolukkaa hillosokerilla keitettynä ja tehosekoittimessa soseutettuna. Uusissa marja-aroniapensaissani oli niin vähän marjoja, että joukkoon piti lisätä jotakin jotta sain purkillisen hilloa. Yhdistelmä toimii ja maistuu raikkaalta leivoksen välissä.

Kuorrutusta varten sulatin 40 grammaa maitosuklaata ja lisäsin siihen 80 grammaa appelsiinituorejuustoa. Kuorrutus oli melko makea ja ehkä sitä olisi voinut notkistaa creme fraichella tai maustetulla rahkalla; olisi saanut näin vähemmän makeamman ja paremmin levittyvän kuorrutteen. Mutta ehkä ensi kerralla jos kaapista löytyy.

Koristeeksi vielä aurinkoströsseliä ja pakastekuivattua vadelmamurua. 

Kylläpä maistuivat hyviltä kahvin kanssa ja riittihän niistä lopulta kahteenkin kahvihetkeen. Näillä leivoksilla on kiva yllättää vaikka vieraat, niin nopeasti ne valmistuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti