keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Pannukeksi

Pitkästä aikaa halusin leipoa jotakin suklaista. Ajatus pälkähti päähäni kun seisoin kaupan kassalla ostokset jo liukuhihnalla. Tarkoitus oli ottaa hyllyltä vielä valkosuklaata, mutta sepä ei tietysti siinä kiireessä osunutkaan heti silmään. Niinpä nappasin pari taloussuklaalevyä; vanha, tuttu suosikki. Eiköhän siitäkin jokin herkku synny.

Olen kerran aiemmin tehnyt tällaista helppoa pannukeksiä, ja nyt muuntelin ohjetta omaan makuuni paremmin sopivaksi. Viimeksi tein tämän vehnäjauhoista, mutta päätinkin nyt kokeilla tätä uudistettua ohjettani gluteenittomalla jauhoseoksella.

HUOM. Taloussuklaa saattaa sisältää vehnää ja fudgepaloissa on glukoosisiirappia. Vaihda nämä gluteenittomiin tuotteisiin, jos haluat täysin gluteenittoman pannukeksin.

Ainekset


75 g    voita
1 dl       sokeria
1           muna
2.5 dl   Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton kaurajauhoseosta
0.75 tl soodaa
100 g  taloussuklaata rouhittuna
0.5 dl   kuivattuja karpaloita
0.5 dl   fudge chunks karamellipaloja (Dr. Oetker)

 Koska paistan tämän pannukeksin valurautaisessa paistinpannussa, joka ei ole suuren suuri, teen vain puolikkaan annoksen taikinasta.

Sulatin voin ensin paistinpannulla. Kaadoin sulan voin toiseen astiaan, lisäsin sokerin ja munan. Kaikki kuivat aineet sekoitin ensin keskenään ja sitten ne taikinan joukkoon. Taikina takaisin paistinpannuun, joka on voin sulattamisen jäljiltä jo valmiiksi voideltu. Ja pannu puoleksi tunniksi uuniin 175 asteeseen. 

Tosi helppoa ja nopeaa. Maistuu lämpimänä vaikka jäätelön kera. Ja kylmänä pienenä herkkupalana tai kahvin kera. Lämmin pannukeksi on pehmeä, jäähtyneenä rapeutuu. Voi myös pakastaa.

Pannun halkaisija 16 cm



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti