sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Riisipuuro leivinuunissa

Vaikka puuron suurkuluttajana suosinkin kuitupitoisia puuroaineksia, on ihan pakko tehdä näin joulun alla muutaman kerran uunipuuroa valkoisesta puuroriisistä.

Kun hauduttaa riisipuuron uunissa ei tarvitse huolehtia maidon pohjaanpalamisesta. Minä haudutan puuroni jopa vähän "ylikypsäksi" eli siten, että värikin muuttuu jo paahtuneen vaalean ruskeaksi.

Tämä on helppo resepti:

1 l   maitoa
2 dl riisiä
1 tl suolaa

Kaikki ainekset pataan, kansi päälle ja leivinuuniin reiluun sataan asteeseen. Sekoitin pataa kerran 1.5 tunnin päästä ja lähdin koiralenkille. Kun palasin reippaan kaksituntisen jälkeen, niin valmis puuro odotti uunissa.

Jos haluat puuroon makeutta, niin sokerin sijaan voit lisätä desin rusinoita pataan heti alkuvaiheessa. Kiireessä nopeutat kypsymistä kuumentamalla maidon ensin liedellä kiehumispisteeseen ennen padan leivinuuniin laittoa.





Tämän puuron nautin kanelin ja soijajuoman kanssa tai kuten tänään, keitin seuraksi luumukiisselin, johon lisäsin kuivattuja aprikooseja ja rusinoita. Kynttilänvalossa maistuu tietenkin parhaimmalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti