tiistai 26. joulukuuta 2017

Gluteeniton Punajuuri-Porkkanakakku

Jokunen viikko sitten leivoin tiikerikakkua pitkästä aikaa. Muokkasin sen ohjetta omani näköiseksi uusilla mauilla ja siitä lähti ajatus kehittää jonkinlainen uusi raidallinen kakku.

Postaan kyllä sen tiikerikakkuohjeenkin tänne lähipäivinä.

Mutta nyt tämä uusi Punajuuri-Porkkanakakkuni, jonka gluteenittomasta leivonnasta innostuneena kehittelin. Ja jos nyt leivonnaisten kohdalla terveellisyydestä voi puhua, niin ovathan nämä gluteenittomat jauhot ainakin kuitu- ja proteiinipitoisempia kuin vehnäjauhot.

Ainekset


3            munaa
1.5 dl      fariini- tai ruokosokeria
1 dl         rypsiöljyä
2.75 dl   Virtasalmen Viljatuotteen rouheinen gluteeniton jauhoseosta
2 tl         leivinjauhetta
75 g       Fazer tummaa leivontasuklaata (gluteeniton)
60 g      raakaa punajuurta hienoksi raastettuna
100 g    raakaa porkkanaa hienoksi raastettuna
1             luomuappelsiinin raastettu kuori


Munat ja sokerin vatkasin ensin vaahdoksi ja lisäsin siihen öljyn ja jauho+leivinjauhoseoksen.

Jaoin taikinan kahteen astiaan. Toiseen lisäsin punajuuriraasteen ja sulatetun, jäähtyneen suklaan ja toiseen taikinanpuoleen lisäsin porkkanaraasteen ja appelsiinikuoriraasteen.

Sitten vain taikinat kerroksittain tai limittäin vuokaan, oman taiteellisen silmän mukaan. Tämä kakku pitää lempeästä lämmöstä, joten 175 astetta riittää. Paistoaika minulla oli 50 minuuttia, kannattaa kokeilla puutikulla kakun kypsyyttä.

Uunista kakkua pois ottaessani levisi ihana appelsiinin tuoksu, joka tuntui vielä niin kauan kun kakku jäähtyi.

Tarkoituksella käytin taikinassa melko vähän sokeria. Jos pidät erityisen makeasta kakusta voit varmasti lisätä vielä desin.

Minun kakkuvuokani on vähän normaalia pienempi, noin litran vetoinen. Tästä taikinasta se tuli aivan täyteen noustessaan uunissa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti